Permanente haarverf of haarkleuring verwijderen? Dat doe je zo!

Het verwijderen van permanente haarverf of een haarkleuring kan een lastige taak zijn, echter, is het niet onmogelijk. Er zijn verschillende soorten methodes, afhankelijk van de kleur en jouw haartype, die je kunt proberen om de permanente haarverf of kleuring te verwijderen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Lees dan vooral verder. 

Permanente haarverf of haarkleuring verwijderen

Tips bij het verwijderen van haarverf of kleuring

Ontvettende shampoo

Gebruik een ontvettende shampoo. Deze shampoos zijn ideaal voor het verwijderen van opgebouwde onzuiverheden, inclusief haarverf. Om deze methode te gebruiken kun je de shampoo aanbrengen op nat haar, inmasseren en in laten trekken. Laat de shampoo een aantal minuten zitten en spoel hem daarna uit met warm water. Herhaal deze stappen totdat je de haarverf of haarkleuring ziet vervagen.

Anti-roos shampoo met baking soda

Anti-roos shampoo is een sterke shampoo die er voor kan zorgen dat de verf in jouw haar vervaagd. Ook baking soda is hier ideaal voor, deze kan namelijk haarverf en kleuring uit jouw haar verwijderen. Probeer deze methode uit door een gelijke hoeveelheid van anti-roos shampoo en baking soda met elkaar te mengen in een kom. Breng de substantie aan op je haar en laat hem minstens 5 minuten inwerken. Spoel hem daarna uit met warm water en herhaal de stappen totdat je de kleur ziet vervagen.

Het verwijderen van permanente haarverf of haarkleuring kan schadelijk zijn voor je haar en zorgen voor haaruitval. 

Lees daarom ook eens: Tips voor mooi en gezond haar.

Kokosolie met azijn

Azijn kan helpen bij het verwijderen van haarverf. Meng een gelijke hoeveelheid azijn met kokosolie en breng deze aan op je haar. Laat hem ongeveer een half uur intrekken. De kokosolie zorgt ervoor dat jouw haar gehydrateerd blijft en beschermt wordt. Spoel het goedje uit je haar met warm water en herhaal deze stappen totdat je de haarverf of haarkleuring ziet vervagen.

Haarverf verwijderaar

Mochten de bovenstaande tips niet werken, kan je altijd nog een haarverf verwijderaar halen bij de drogist. Hierbij is het wel belangrijk dat je jouw haar van te voren en erna goed beschermt en verzorgd. Dit kan namelijk erg schadelijk zijn voor je haar. Gebruik hierna een goede conditioner en crème, zorg door de juiste verzorging van je haar om afbrekend haar te voorkomen.

Het is van belang om te onthouden dat methodes om permanente verf of haarkleuring uit je haar te verwijderen, erg schadelijk voor je haar kunnen zijn. Experimenteer met verschillende methodes om te kijken welke geschikt is voor jouw haar. Probeer een methode desnoods op een klein plukje haar, zo voorkom je vervelende verrassingen. Verzorg je haar goed voor en na het proces, zo zorg je voor de minste schade.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens