Haaruitval? Met deze tips zorg je voor gezond en mooi haar!

Helaas ervaren veel mensen haaruitval. Haaruitval kan daarnaast veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals, erfelijkheid, hormonale veranderingen, stress of slechte eetgewoontes. Ondanks dat haaruitval deel uitmaakt van ouder worden, zijn er een aantal stappen die je kan nemen om haaruitval te verminderen of te vertragen. Benieuwd naar een aantal tips die je helpen bij haaruitval? Lees dan vooral verder.

Haaruitval? Met deze tips zorg je voor gezond en mooi haar!

Tips bij haaruitval

Betere eetgewoontes

Betere en gezonde eetgewoontes zijn belangrijk voor je algemene gezondheid. Daarnaast draagt het ook bij aan de gezondheid van jouw haar, eet vooral vitaminerijk voedsel hoog in mineralen en antioxidanten zoals groente, fruit, noten en vette vis.

Vermijd strakke haarstijlen

Het is van belang om haarstijlen die te strak zitten, te vermijden. Strakke haarstijlen zoals een staart of knot zorgen voor schade aan jouw haarzakjes. Hierdoor ontstaat haaruitval. Kies dus vooral voor haarstijlen waarbij je jouw haar losser draagt, zoals bijvoorbeeld een losse vlecht.

Goede shampoo en conditioner

Gebruik de juiste shampoo en conditioner voor je haar. Dit zijn shampoos zonder parabenen, sulfaten en alcohol. Gebruik je een shampoo of conditioner die te sterk voor je is en niet uit de juiste ingrediënten bestaat? Dan haal je jouw natuurlijke oliën uit je haar. Dit zorgt voor haaruitval en haar dat sneller afbreekt.

Masseer je hoofdhuid

Om haargroei te stimuleren zou je kunnen beginnen met het masseren van je hoofdhuid. Hierdoor zorg je voor een betere bloedsomloop voor je haarzakjes waardoor je haargroei stimuleert. Je kunt hiervoor je vingertoppen gebruiken of eventueel een speciale massageborstel die hiervoor is gemaakt.

Verminder stress

Stress is een hormonale bijdrage die ervoor kan zorgen dat je meer haaruitval ervaart. Zorg dus voor minder stress in je leven. Doe eventueel oefeningen, yoga en zorg voor een goede nachtrust om jouw stress level te verminderen.

Geen stijlingtools

Gebruik geen warme stijlingtools zoals een stijltang of krultang. Hitte beschadigd je haar waardoor het afbreekt. Kan je jouw stijlingtools écht niet achterwege laten? Gebruik dan een hittebeschermingspray voor je haar, zo bescherm je jouw haar tegen de schadelijke hitte.

Haarsupplementen

Gebruik eventueel supplementen die haargroei bevorderen. Vaak kun je deze supplementen bij je drogist aanschaffen. Ze bevatten de juiste vitaminen die helpen bij haargroei en zo zorgen voor sterk én gezonde nieuwe haargroei.

Raadpleeg een dermatoloog

Mocht jij, ondanks dat je bijna alles geprobeerd hebt, nog last hebben van ernstige haaruitval? Raadpleeg dan een dermatoloog. Dit is een specialist op het gebied van huid, nagels en haar. Deze kijkt samen met je naar de oorzaken en oplossingen van haaruitval. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een haartransplantatie.

Lees hier meer over een haartransplantatie.

Tegen haaruitval

Haaruitval komt vaak voor, echter zijn er stappen die je zelf kunt ondernemen. Hopelijk helpen deze tips ook jou om haaruitval te verminderen én een volle bos haar terug te krijgen. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens