Oorzaken van dunner wordend haar, haaruitval, kaalheid en haaruitval

Dunner wordend haar bij mannen en vrouwen is een symptoom van toekomstige kaalheid. Als je dun haar hebt, maar je onderneemt geen actie, zal het haar versnellen. Dit betekent dat er steeds meer haren uitvallen en er steeds minder nieuwe haren groeien. Er verschijnen gaten of kale plekken op de kruin. Een man wordt niet van de ene op de andere dag kaal. Het is een meerjarig proces. Haarwortels verzwakken en het haar wordt dunner. Alopecia androgenetica is merkbaar als de aanwezigheid van haar in de kam, tijdens het wassen, op de schouders, op het kussen, enz. Dan verschijnen er kale plekken op het hoofd. Kale plekken (knobbeltjes) op het ene voorhoofd zijn te zien op de andere kruin. Kaalheid blijft toenemen. Als je lange tijd niets doet, word je uiteindelijk helemaal kaal.

Oorzaken van haaruitval

Waardoor ontstaat haaruitval?

Gezond haar leeft ongeveer 7 jaar en valt als eerste uit. Dagelijkse verwijdering van ongeveer 50 haren wordt als normaal beschouwd. Normaal gesproken bevindt ongeveer 85% van het haar zich in de groeifase en ongeveer 15% in de uitvalfase. Bij onvoldoende voeding van de haarwortels is deze relatie verstoord. Mensen hebben dun haar en haaruitval neemt toe. Deze verhouding kan alleen hersteld worden door een goede voeding van de haarwortels. Als er geen actie wordt ondernomen, zal haaruitval versnellen. Dit betekent dat er steeds meer haren uitvallen en er steeds minder nieuwe haren groeien.

Een persoon ontwikkelt haarproblemen zoals dunner wordend haar en kale plekken of wangen beginnen op de kruin te verschijnen. Ongeveer 30-35% van de vrouwen en mannen ervaart ernstig haarverlies omdat hun haarzakjes niet gezond zijn. Dit betekent niet dat ze kaal zijn, maar ze hebben heel dun haar, wat ernstige haaruitval veroorzaakt. Dit percentage stijgt elk jaar.

De belangrijkste oorzaak van haaruitval bij vrouwen en haaruitval bij mannen en dus kaalheid is onvoldoende voeding van de haarwortels. De redenen zijn b.v. volgende: Veel mensen geloven dat het mannelijke hormoon testosteron haaruitval en kaalheid veroorzaakt. In werkelijkheid is de reden niet het hoge percentage testosteron, maar de erfelijke gevoeligheid van de haarwortels voor het hormoon. Deze gevoeligheid van de haarwortels kan erfelijke kaalheid zijn of het kan ook te wijten zijn aan de hierboven genoemde redenen. Ook de hormoonbalans kan hier mee te maken hebben.

Lees hier meer over hormoonbalans.

Gezond haar en snelle haargroei zijn alleen mogelijk als de haarwortels en de hoofdhuid voldoende voeding krijgen. In slechte omstandigheden valt het haar zonder groei. Roos beschadigt de hoofdhuid en agressieve chemische shampoo beschadigt de hoofdhuid nog meer. Het resultaat is verder dunner worden van het haar, haaruitval en uiteindelijk kaalheid.

Voeding

Normale dagelijkse voeding bevat voldoende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen voor de haarwortels om gezond haar te produceren en te behouden. Als het lichaam niet de nodige voedingsstoffen uit de dagelijkse voeding krijgt, krijgen de haarwortels niet voldoende voedingsstoffen binnen. Aangezien het lichaam ze niet uit de voeding opneemt, helpt het innemen van extra vitamines en mineralen ook niet. De oplossing is: verstevig de haarwortels met Avtar Haarverzorging!

Ook het gebruiken van een haarmasker als verzorgingsproduct kan een goede verzorging zijn voor zwak haar. Lees hier meer over een haarmasker als verzorgingsproduct.

Erfelijkheid

Mannen en vrouwen kunnen zowel van vaders- als moederskant een neiging tot kaalheid erven. Alopecia androgenetica staat bekend als erfelijke mannelijke kaalheid, maar komt ook voor bij vrouwen. Bij mannen begint het met haaruitval bij de slapen en kruin en breidt zich uit over het hele hoofd totdat het kaal wordt. Bij vrouwen begint het met dunner wordend haar en een zichtbare middenscheiding. Deze vorm van kaalheid komt bij mannen op jongere leeftijd voor. Bij vrouwen komt het vaak voor na de bevalling of de menopauze. Hoe eerder u begint met de behandeling van haaruitval, hoe sneller haaruitval stopt. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens