Grijs haar

Wat je moet weten over de grijze haren? Haar in de haarzakjes van de hoofdhuid, die ook pigment of melanine bevatten. Melanine bepaalt de haarkleur. Met het ouder worden wordt er minder pigment aangemaakt en verdwijnt de kleur uit het haar. Grijs haar heeft een andere textuur Door het verlies van melanine wordt het haar stugger: de haarschubben staan ​​minder open. Dit maakt kleuren soms moeilijk, waardoor er meer pigment nodig is om het haar te vullen. Ook vermindert het de productie van talg, waardoor het haar droog wordt.

Grijs haar

Grijze vergrijzing is genetisch bepaald

Vroege vergrijzing zit vaak in de familie. De een is helemaal grijs op 27-jarige leeftijd, de ander is minder dan 10 procent op 0-jarige leeftijd. En hoewel niet iedereen grijs wordt – het is ook genetisch bepaald – heeft bijna iedereen (enigszins) grijs haar tegen de tijd dat ze 0 zijn.

Stress

Stress veroorzaakt geen vergrijzing Ondanks veelvuldige beweringen dat het tegendeel wordt beweerd, kan onderzoek niet bewijzen dat levensstijl en stress van invloed zijn op vergrijzing. Haaruitval kan worden veroorzaakt door stress of medicatie.

Wat kun je eraan doen?

Vergrijzing is niet te voorkomen. Wel kunnen de eerste grijze haren gemaskeerd worden met een kleurshampoo die ongeveer 25% van het grijs dekt (elke grijze haar krijgt 25% meer kleur). Na een paar wasbeurten spoelt de kleurstof uit het haar. Gekleurd schuim werkt op basis van oxidatie; het wordt van nature grijs bij blootstelling aan zuurstof. Het zou 8 uur moeten duren om te worden opgenomen. Constante lichte en donkere tinten camoufleren goed zonder de effecten te versterken.

Hoe voorkom je het uitgroei-effect?

Haar groeit gemiddeld een centimeter per maand. Bij een sterke kleur is het groei-effect al na een maand zichtbaar. In ieder geval zal een oudere persoon om minder intense kleuring vragen omdat de huidskleur verandert. Daarom raden we voor permanente kleuring schmink aan, kies een tint die lichter is dan de originele kleur. Vertel de klant dat het in het geval van harde verf nodig is om elke vier tot zes weken te verven. Koele matte tinten zijn vooral geschikt voor mannen vanwege het minder intense kleureffect.

Hoe snel groeit haar nu echt? Lees hier meer over haargroei.

Kleurshampoo of permanente kleuring?

Haar bestaat uit een kernlaag, een vezellaag en vervolgens een schubbenlaag. Kleurshampoo, kleurschuim en semi-permanente kleuring - dekking 50% - omringen de nagelriem en dringen er lichtjes in. Permanent verven geeft 100° dekking omdat het echt doordringt in de vezellaag. Het is niet wasbaar.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens