Zout in je haar

Het geeft je een frisse sexy strandlook, maar feit is dat zout je haar kapot maakt. Zeker met de zon! Het wordt droog, broos en breekt daardoor sneller. Je kunt echter genieten van het strand en tegelijkertijd lief zijn voor uw haar.

Zout in je haar

Wat is zout en wat doet het met je haar?

Als je aandacht hebt besteed aan scheikunde, weet je dat zout uit hele kleine kristallen bestaat. Deze kristallen hechten zich heel gemakkelijk aan de huid en het haar. Dat merk je als je na een tijdje met je tong over je lippen gaat: ze smaken naar zout. Het probleem is dat deze kristallen zich gaan gedragen als een prisma zodra de zon erop schijnt. Het kan warmte genereren van minimaal 300 ̊C. Het resultaat: verbrande gaten in het haar. Dat wil je natuurlijk niet.

Bovendien ontdoet zout je haar van vocht, waardoor het droger, brozer en sneller breekt. En dit alles terwijl je gewoon langs het strand loopt. Je kunt je voorstellen wat er gebeurt als je ook in zout zeewater gaat!

Wanneer je geverfd haar hebt, is het extra belangrijk om je lokken goed te beschermen. Maar zelfs wanneer je grijze lokken hebt, kan bescherming tegen zout geen kwaad. Lees hier meer over verzorging van grijs haar.

Hydraterende producten

Gelukkig heeft uw kapper uitstekende hydraterende producten om uw haar te beschermen tegen deze effecten. Een soort zonnebrandcrème voor haar, met een UV-filter. Dit zijn vaak handige sprays die je het beste een kwartier voordat je naar het strand gaat kunt gebruiken. Daarnaast wordt aanbevolen om na elke zoutwaterduik te douchen met "normaal" water en daarna opnieuw te douchen. Net als met je huid. En wil je toch die sexy beach look? Ook hiervoor zijn er uitstekende producten, waarmee je op een gecontroleerde en verantwoorde manier het gewenste effect bereikt en je haar gezond houdt.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens