Verschillende borstels

Je haar borstelen is niet alleen noodzakelijk, maar ook nuttig. Je maakt niet alleen je haar schoon, maar stimuleert tevens de hoofdhuid waardoor er een betere doorbloeding ontstaat. Maar welk exemplaar kun je dan het beste gebruiken? Er zijn zoveel verschillende soorten te vinden in allerhande vormen, maten en materialen.

Toch heeft ieder type zo z'n eigen kenmerken, waardoor ze geschikt zijn bij het creëren van een specifiek kapsel. We laten alvast een aantal soorten de revue passeren, zodat je altijd beschikt over de juiste borstel.

Verschillende borstels

Welke borstels zijn er?

Volume

De Sculpting brush is één van de borstels die volume geeft aan je haren. Deze kun je het beste gebruiken voor kortere kapsels. Daarnaast zijn ze geschikt om rondingen in het haar te maken.

Glad

De platte, paddle borstel wordt het meest gebruikt voor het glad maken van je haar. Ideaal voor een vlakke coupe en te gebruiken bij half of lang haar.

Kort

De ovale borstel is geschikt voor het modeleren van een korte coupe. Tijd voor iets nieuws en toch liever van je korte coupe naar iets langer haar? Dat kan! 

Lees hier meer over haarwerk en pruiken.

Styling

Ronde borstels heb je in allerlei verschillende soorten en maken, waarbij met name de grote van de ronding varieert. Met de kleine variant kun je bijvoorbeeld krullen creëren. De grotere borstels zorgen dan weer voor glanzend en glad haar.

Massage

Een borstel met kleine knopjes aan het uiteinde is onder andere heerlijk voor een hoofdmassage. Wat een zeer goede bijdrage heeft aan de verzorging van je hoofdhuid. Dit zal dan ook de haargroei stimuleren. 

Textuur

Thermische borstels kun je samen met de föhn gebruiken. Ook deze heb je in verschillende vormen, waarbij je de ronde gebruikt voor krullen en de platte voor glad haar.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens