Laser ontharen - de ultieme oplossing voor een gladde huid

Ben je op zoek naar een effectieve en blijvende oplossing voor ongewenste haargroei? Dan is laser ontharen misschien wel iets voor jou. In dit artikel bespreken we de voordelen van laser ontharen en geven we antwoord op de meest gestelde vragen over deze behandeling.

Laser ontharen

Wat is laser ontharen precies?

Laser ontharen is een moderne en innovatieve techniek waarbij ongewenste haren worden verwijderd met behulp van laserlicht. De laserstralen richten zich op de pigmentcellen in het haar en verhitten deze, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Hierdoor stopt de groei van het haar en wordt het uiteindelijk verwijderd.

Hoe werkt laser ontharen?

Tijdens een sessie laser ontharen wordt het behandelde gebied beschermd met een koelcompres en vervolgens wordt er met een laserapparaat over het gebied gestraald. De laserstralen worden opgenomen door het pigment in het haar en verhitten dit, waardoor het haarzakje beschadigd wordt. Hierdoor stopt de groei van het haar en wordt het uiteindelijk verwijderd.

Is laser ontharen pijnloos?

De meeste mensen ervaren laser ontharen als pijnloos of met slechts een lichte prikkeling. Het niveau van comfort varieert echter per persoon en afhankelijk van de gevoeligheid van het behandelde gebied. Om de comfortniveau te verhogen, wordt er tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een koelcompres of een verkoelende gel.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor laser ontharen?

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van verschillende factoren, zoals de dikte en het pigment van het haar en de huidtype. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tijdens de behandelingen zal het aantal nieuwe haren sterk verminderen en zullen de overgebleven haren dunner en fijner worden.

Is laser ontharen geschikt voor alle huidtypes en haarkleuren?

Laser ontharen is het meest effectief op mensen met een licht huidtype en donker haar, aangezien de laser zich richt op het pigment in het haar. Mensen met een donker huidtype en licht haar kunnen ook nog steeds baat hebben bij laser ontharen, maar het is belangrijk om te overleggen met een arts of specialist om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de voordelen van laser ontharen?

 • Blijvende verwijdering van ongewenste haren
 • Minder pijn en ongemak vergeleken met traditionele ontharingsmethoden, zoals harsen of epileren
 • Snelle en efficiënte behandelingen
 • Vermindering van het aantal nieuwe haren na elke behandeling
 • Mogelijkheid om grotere gebieden te behandelen in één sessie

Wat zijn de mogelijke nadelen van laser ontharen?

 • Mogelijkheid op huidirritatie of roodheid na de behandeling
 • Kans op verkleuring of verbranding van de huid, vooral bij mensen met een donker huidtype
 • Sommige haren kunnen niet volledig verwijderd worden
 • Meerdere behandelingen zijn meestal nodig om het gewenste resultaat te bereiken

Hoe kan ik het beste voorbereiden op een behandeling laser ontharen?

 • Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik een zonnebrandcrème voorafgaand aan de behandeling
 • Scheer het behandelde gebied en vermijd het gebruik van ontharingscrèmes, hars of wax
 • Overleg met de arts of specialist om te bepalen of er aanvullende voorbereidingen nodig zijn voor jouw specifieke situatie

Is laser ontharen de juiste keuze voor mij?

Laser ontharen is een effectieve en blijvende oplossing voor ongewenste haargroei, maar het is belangrijk om de mogelijke nadelen en de benodigde aantal behandelingen in overweging te nemen voordat je de stap maakt. Overleg altijd met een arts of specialist om te bepalen of laser ontharen geschikt is voor jouw specifieke situatie en om te bespreken wat je kunt verwachten van de behandeling.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens