Zilvershampoo, zo krijg je het mooiste resultaat

Heb jij ook zo’n mooie blonde coupe en gebruik je zilvershampoo om die mooie lokken zo koel mogelijk te houden? Anders worden ze gelig of zelfs oranje?

Blond haar kan door de zon, te vaak wassen of veel hitte te gebruiken met styling tools, vaak warm, gelig of oranje uitslaan. Gelukkig is zilvershampoo het redmiddel om deze gelige, oranje gloed eruit te wassen. Zilvershampoo brengt veel vragen met zich mee. Hoe vaak moet je zilvershampoo gebruiken? Hoe kun je zilvershampoo het beste gebruiken? Kun je het ook op droog haar gebruiken?

Zilvershampoo, zo krijg je het mooiste resultaat

Hoe werkt zilvershampoo?

Zilvershampoo is altijd paars of blauw, dit komt door de blauwe en paarse kleurpigmenten. Deze kleuren zorgen er tijdelijk voor dat jouw haren minder gelig zijn en dus koeler worden. Dit heeft te maken met de theorie complementaire kleuren. Gele en oranje kleuren staan tegenover de kleuren paars en blauw. De kleuren heffen elkaar op als ze samen gebruikt worden.

Zilvershampoo, zo gebruik je het

Voordat je met zilvershampoo aan de slag gaat, moet je je haren eerst wassen met normale shampoo. Zilvershampoo hecht namelijk beter aan schoon haar. Als je de shampoo aanbrengt kun je het beste de shampoo masseren over je hoofdhuid en aanbrengen in de lengte en in de punten van je haar. Probeer vooral de gele zones goed in te smeren. Als je natuurlijk licht haar hebt, hoef je de shampoo maar een minuutje in te laten trekken. Heb je je haar geverfd, dan kun je het tot vijf minuten laten intrekken. Spoel je haren goed uit, anders slaat je haar lavendelkleurig uit. Zilvershampoo gebruiken vergt enige precisie, maar het is het allemaal waard.

Hoe vaak moet je zilvershampoo gebruiken

Was niet elke dag je haren met zilvershampoo! Heb je echt een koele geverfde kleur, dan kun je je haren twee tot drie keer in de week wassen met zilvershampoo. Zo niet, kun je het beste de shampoo om de drie wasbeurten gebruiken. Heb je beschadigd of droog haar? Gebruik de shampoo maar één keer in de week. Naast de zilvershampoo moet je ook je haar verzorgen met andere haarverzorgingsproducten om gezond haar te behouden.

Kan zilvershampoo ook op droog haar

Het antwoord is heel simpel, nee. Netzoals normale shampoo gebruik je zilvershampoo ook niet op droog haar. Op nat haar kan de zilvershampoo beter hechten en kun je het uitspoelen. Gebruik je het op droog haar, dan kun je een paarse coupe krijgen.

Nu weet je alles over zilvershampoo en hoe te gebruiken. Je blonde lokken zullen nu nooit meer een gele gloed hebben.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens