Henna verf, de voor- en nadelen voor je haar!

Henna zul je misschien wel kennen door de mooie body art die er voornamelijk mee gemaakt wordt. Maar wist jij dat je henna ook kunt gebruiken als verf voor je haar? Mocht jij benieuwd zijn naar de voor- en nadelen van deze natuurlijke haarverf, lees dan vooral verder.

Henna verf

Voordelen van henna haarverf

Vitamine E en andere voedingstoffen

Henna kan helpen bij het verzachten van jouw haar, dit komt door de vitamine E die het bevat. Ook helpt henna om jouw haar sterk te houden, dit komt onder andere door de antioxiderende stoffen die aanwezig zijn. Kortom, henna bevat voedingsstoffen die een bijdrage kunnen hebben aan de sterkte en gezondheid van jouw haar. Ideaal voor wanneer je haar nét dat oppeppertje kan gebruiken.

Je haar oogt optisch voller

Henna is een natuurlijk product zonder veel toegevoegde chemicaliën. Hierdoor is de kans dat jouw haar zal afbreken zoals bij gewone verf, veel kleiner. Daarnaast vormt de henna haarverf een laagje om jouw eigen haar heen. Dit laat jouw haar optisch voller lijken en zorgt voor een gezonde, levendige glans!

Nadelen van henna haarverf

Lastig te verwijderen

Deze haarverf vormt een laagje om jouw eigen haar heen, hierdoor blijft de henna erg lang in je haar aanwezig. Ben je niet tevreden met de kleur, zal het erg lastig worden om de verf in korte tijd te verwijderen. Zo is het gebruiken van andere verf over henna heen lastig, de kleur zal waarschijnlijk niet pakken of het zorgt voor vlekken. Gebruik je een blondering over de henna heen, zal je haar oranje uitslaan. Ook dit komt door het laagje van de henna die om je haar heen zit. Probeer de henna eerst op een klein plukje van je haar uit, zo weet je precies hoe de kleur uitvalt en voorkom je teleurstellingen.

Kliederig aanbreng proces

Door de dikke substantie van de verf, is het erg lastig om hem aan te brengen. Hierdoor ga je waarschijnlijk knoeien. Zorg voor een goede voorbereiding: oude kleding, handschoenen en eventueel een oud kleed op de vloer. Voorkom een rommeltje bij je in huis.

Toch liever gewone haarverf gebruiken? Lees hier meer over perfect gekleurd haar.

Gezonde haarlokken

Henna heeft natuurlijk meer voor- en nadelen, echter zijn dit er een aantal voor je op een rijtje. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed onderzoek doet naar henna en of dit geschikt is voor jouw haartype voordat je dit op je hele hoofd aanbrengt. Henna haarverf kan zorgen voor mooie, natuurlijke en gezonde haarlokken. Wie weet geeft henna haarverf je wel net die extra shine die je nodig hebt!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens