De beste ontharingsmethodes

De laatste decennia is er een “mode” ontstaan in het behandelen van het haar op de schaamstreek, zowel voor vrouwen (bikini-lijn en verder) als mannen. Het begon met de Playboy modellen in de jaren dertig. Omdat er toen nog niet “gefotoshopt” kon worden zoals nu werden de schaamstreken getrimd.

De beste ontharingsmethodes

De methodes 

Om ongewenste haargroei te verwijderen zijn er verschillende opties. 

Scheren

De meest simpele manier van ontharen. Omdat echter de haren vlak boven de huid worden verwijderd groeien ze snel weer aan. Soms voelt de huid na 2 dagen al weer ruw aan.

Crème

Ook heel simpel. Insmeren, in laten trekken en afspoelen. Wel eerst even de crème testen op allergieën door een beetje op je arm te smeren.

Harsen

Harsen is een veel toegepaste methode, mede omdat het zelf thuis kan worden gedaan. Een speciaal afdekdoek wordt ingesmeerd met warme, vloeibare hars. Dan wordt dit afdekdoek op de te behandelen plaats gelegd.

Zodra de hars is opgedroogd zitten de haartjes erin vast. Met een snelle beweging wordt de afdekdoek nu van de huid getrokken, wat een pijnlijke ervaring met zich meebrengt. Het resultaat is een mooie gladde huid voor ongeveer 2 weken.

Omdat deze methode de haarwortels niet raken dient deze behandeling regelmatig te worden herhaald.

Strippen

Dit wordt gedaan met strips waarin de hars al is verwerkt. Die plak je op het te behandelen deel van de huid, warm wrijven en eraf trekken. Wel snel doen. Het kan pijnlijk zijn, zeker op de wat meer tedere delen van de huid.

Ook hierbij moet de behandeling om de 2 weken worden herhaald.

Epileren

Epileren is een doe-het-zelf methode is alleen geschikt voor kleine oppervlaktes zoals de wenkbrauwen, de bovenlip en andere kleine ongeregeldheden. Met een pincet wordt heel simpel het te verwijderen haar een voor een uitgetrokken.

Denk er wel aan dat de haren na een lange periode van epileren niet altijd meer gaan groeien. Dit heet tractie alopecia. Met haartransplantatie kan de haargroei op de wenkbrauwen worden hersteld. Er zijn ook epileer apparaten op de markt die een en ander makkelijker maken.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen moet door een professional worden gedaan en kun je niet thuis doen.

Bij elektrisch ontharen wordt middel van een flinterdun naaldje worden de haarwortels één voor één met een elektrisch stroompje vernietigd. Bij donkere haren is deze behandeling achterhaald omdat het met de laser of met IPL licht sneller gaat. Lichte haren is meestal een probleem voor de laser en IPL licht behandeling. Daarvoor wordt de elektrische behandelmethode dan ook nu nog gebruikt.

Dit proces is blijvend maar het duurt lang voordat het eindresultaat zichtbaar is.
Meerdere behandelingen zijn nodig.
De behandeling wordt uitgevoerd door gecertificeerde schoonheidsspecialisten.

Laseren of een IPL behandeling

De beste methode voor donkere haartjes. Dit kan tegenwoordig ook thuis worden gedaan met een IPL apparaat. Lees hier meer over laser ontharen.

Oosterse manier van ontharen met een draadje

Door middel van een rollende beweging van gedraaid garen kunnen we het hele gezicht bevrijden van haartjes. Het is niet gevoelloos maar zeker niet zo pijnlijk als bijvoorbeeld harsen. Na de behandeling wordt de huid vaak gekalmeerd met koude kompressen en verzorgende crème.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens