Gemiddeld cijfer 8.9 | 348 reviews

Haarolie

Het is erg belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Zorg je goed voor je haar, dan is je haar namelijk gezonder en dit is absoluut duidelijk zichtbaar. Gezond haar ziet er simpelweg mooier en glanzender uit, maar zal ook minder snel afbreken. 

Er zijn vele manieren om goed voor je haar te zorgen. Eén van de vele producten die je kunt gebruiken om je haar een boost te geven, is haarolie. Meer over dit haarverzorgingsproduct, lees je in onderstaande tekst. Twijfel jij nog een beetje of je haarolie moet gebruiken om jouw haar te verzorgen? Dan helpt de informatie in onderstaande tekst je om een goede keuze te maken. 

Wat is haarolie?

Al het haar, ook jouw haar, produceert een natuurlijke olie. Deze olie wordt ook wel sebum genoemd. Door het gebruik van bepaalde haarproducten, het stylen van je haar en slechte stoffen in de lucht, kan het haar beschadigen. Is je haar beschadigd, dan wordt er minder natuurlijke olie geproduceerd. Hierdoor beschadigt het haar nog wat verder en ziet je kapsel er droog en ongezond uit. 

Om de conditie van je haar te verbeteren, kun je je haar een handje helpen bij de productie van natuurlijke olie. Dit doe je door haarolie te gebruiken. De natuurlijke olie die je haar zelf niet meer goed aan kan maken, smeer je zelf in je haar. Zo zorg je ervoor dat je haar gezond blijft en weer gaat stralen. Haarolie is dan ook geen product om je haar te stylen, maar wordt gebruikt om je haar goed te verzorgen. Hierdoor gaat je haar er beduidend beter uit zien.

De verschillende soorten haarolie

Er zijn verschillende soorten haarolie. Om je een duidelijk beeld te geven van de verschillende soorten olie, worden deze hieronder kort beschreven.

Kokosnootolie

De meeste mensen die haarolie gebruiken, kiezen ervoor kokosnootolie in het haar te smeren. Kokosnootolie zorgt er niet alleen voor dat je haar gaat glanzen, maar houdt je hoofdhuid bovendien vrij van roos. Daarnaast gaat de olie haaruitval tegen. Je gebruikt kokosnootolie door de olie met rondgaande bewegingen in de hoofdhuid te masseren. 

Amandelolie

Je kunt er ook voor kiezen om je haar te verzorgen met amandelolie. Amandelolie ondersteunt gezond haar en geeft je haar adequate bescherming tegen allerlei externe bronnen van beschadiging. Verder zit er veel vitamine A in amandelolie. Deze vitamine zorgt ervoor dat je haar gaat glanzen en bovendien buigzamer wordt. 

Olijfolie

Olijfolie kun je niet alleen in de keuken gebruiken, maar ook om je haar te verzorgen. In deze natuurlijke olie zitten veel vitaminen en deze werken erg heilzaam voor je haar en voor je hoofdhuid. Daarnaast kun je olijfolie ook gebruiken bij het stylen van je haar, want deze olie zorgt ervoor dat je haar wat beter blijft zitten in het gewenste model. Eventueel kun je olijfolie gebruiken in combinatie met kokosolie en/of amandelolie.

Mosterdolie

Mosterdolie werkt erg goed tegen roos. Heb je last van roos en gebruik je liever geen anti roos shampoo om van dit haarprobleem af te komen? Dan kun je mosterdolie in je haar smeren. Bijkomend voordeel: deze olie houdt je haar glad en glanzend, ook in de koude wintermaanden met droog haar. 

Lavendelolie

Tot slot is er nog lavendelolie. Deze olie zorgt er niet alleen voor dat haarproblemen als roos verdwijnen, maar ruikt bovendien erg lekker. Wel raden wij je aan deze olie altijd te gebruiken in combinatie met een of meerdere andere oliën. Lavendelolie werkt wel tegen roos en ruikt bovendien lekker, maar verder is de werking wat minder dan bij de andere oliën. 

Wanneer heb je haarolie nodig?

Je gebruikt haarolie als je last hebt van droog haar, beschadigd haar, roos, dunner wordend haar en/of haaruitval. Ook kun je haarolie gebruiken als je pluizig haar hebt. Heb je bijvoorbeeld mooie krullen, maar vind je deze vaak veel te pluizig? Dan gebruik je haarolie om ervoor te zorgen dat je krullen minder pluizen.

Als je haar droog is, minder glans heeft, pluizig is of uitvalt, betekent dit dat je haar te weinig natuurlijke olie produceert. In dit geval is het verstandig om een haarolie in je haar te smeren, zodat er wat meer olie in je haar komt en je haar de verzorging krijgt die het nodig heeft. Als je haarolie een tijdje gebruikt, zal je vanzelf merken dat je haar minder droog is, meer glans krijgt, minder pluist en bovendien minder uitvalt.

Hoe gebruik je haarolie?

Je kunt haarolie op diverse manieren gebruiken. Welke manier het beste is voor jou, is afhankelijk van het doel. Gebruik je haarolie om je droge en geïrriteerde hoofdhuid te voeden? Dan masseer je de olie niet in het haar, maar op de hoofdhuid. Wil je je haarpunten een goede behandeling geven, dan wrijf je de punten van je haar in met haarolie.

Heeft je haar een flinke oppepper nodig? Dan kun je je haar een ‘overnight treatment’ geven met haarolie. De beste olie om in dit geval te gebruiken, is amandelolie. Deze olie breng je in grote hoeveelheid aan op je haar, om vervolgens een handdoek om je hoofd te binden. Als je de olie een nacht hebt laten inwerken, kun je de handdoek van je hoofd halen. Nu was je de olie uit je haar met shampoo en zal je zien dat je haar weer echt straalt. 

Heb je dun haar? Gebruik dan haarolie met een spray. Door een spray te gebruiken, komt er minder olie in het haar en wordt het minder snel vet. Ook zal je dunne haar minder zwaar worden van de olie, als je deze aanbrengt met een lichte spray.

Tip: verwarm haarolie altijd eerst in je handen, voor je de olie in je haar doet. Als de olie een beetje warm is, werkt deze nog beter in op je haar. Succes!

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van de producten in onze online shop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden jouw vraag graag. Ook als je hulp nodig hebt met het plaatsen van een bestelling of wat meer wil weten over het gebruik van haarolie, staan onze medewerkers voor je klaar. We helpen je graag door het bestelproces van de webwinkel samen met jou te doorlopen of door je meer te vertellen over het gebruik van olie in je haar.

Toon filter

3 artikel(en)

3 artikel(en)