Gemiddeld cijfer 8.9 | 348 reviews

Anti-roos shampoo

Natuurlijk wil je dat je haar er prachtig uit ziet. Helaas hebben veel mensen last van bepaalde haarproblemen, waardoor hun kapsel minder straalt dan ze zouden willen. Eén van de meest voorkomende haarproblemen is roos. Op deze pagina lees je wat roos precies is en wat je kunt doen om dit haarprobleem op te lossen. We kunnen alvast verklappen: met de juiste anti roos shampoo verdwijnen die vervelende schilfers als sneeuw voor de zon.

Wat is roos?

De huid op je hoofd vernieuwt zich regelmatig, net zoals de rest van je huid dit doet. Als dit echter overmatig gebeurt, ofwel veel te veel, dan ontstaan er huidschilfers tussen de haren. Deze huidschilfers worden ook wel roos genoemd. Roos is niet gevaarlijk of schadelijk voor je haar, maar kan wel vervelend zijn. Je ziet de huidschilfers namelijk goed zitten op je hoofdhuid en ze kunnen zelfs op je schouders terecht komen, waar ze nog beter zichtbaar zijn. 

Veel mensen denken dat roos alleen voorkomt bij mensen die hun haar slecht verzorgen. Dit is absoluut niet het geval. Ook als je je haar regelmatig wast met de juiste haarproducten, kan er roos ontstaan. Het is dus niet zo dat je je haar niet goed verzorgt als je roos krijgt. Roos kan bijvoorbeeld wel veroorzaakt worden door stress, ongezonde voeding, te weinig rust en overmatig gebruik van gel of haarspray. Ook goed om te weten: in de winter kun je meer last hebben van roos dan in de zomer. Kijk dus niet raar op als je in de winter ineens huidschilfers op je schouders vindt, terwijl je in de zomer nergens last van hebt.

Wat te doen tegen roos?

Helaas is er geen blijvende genezing voor roos. Het is niet zo dat je een medicijn kan nemen en dat je hierna nooit meer last hebt van roos. Wel kun je roos onder controle houden. Dit doe je met een anti roos shampoo. Door je haar regelmatig te wassen met een anti roos shampoo, krijg je vanzelf minder huidschilfers in je haar en op je schouders. Uiteindelijk zullen de huidschilfers helemaal verdwijnen, als je je haar maar met anti roos shampoo blijft wassen. 

Wat is anti roos shampoo en hoe werkt het?

Een anti roos shampoo is een shampoo die speciaal ontwikkeld is om roos tegen te gaan. De shampoo reinigt je haar en je hoofdhuid niet alleen, maar zorgt er bovendien voor dat de hoofdhuid minder geïrriteerd is. Hierdoor heb je minder last van huidschilfers. Als je langere tijd anti roos shampoo gebruikt, zal de roos helemaal verdwijnen.

Er kunnen drie verschillende bestanddelen in jouw anti roos shampoo zitten. Het gaat om de bestanddelen zinkpyrithion, seleensulfide en salicylzuur. In onderstaande alinea’s lees je meer over de werking van deze bestanddelen. 

Een anti roos shampoo met zinkpyrithion

Een anti roos shampoo met zinkpyrithion remt de groei van de schimmel die roos veroorzaakt. Ook wordt de aanmaak van talg verminderd, waardoor de roos langzaam minder wordt en uiteindelijk zal verdwijnen. Het duurt ongeveer twee weken voor je minder last hebt van roos als je een shampoo met zinkpyrithion gebruikt. Het optimale resultaat van deze shampoo zie je na ongeveer zes weken.

Er zijn diverse merken die de stof zinkpyrithion in hun shampoo hebben gedaan. Denk hierbij aan de merken Head & Shoulders, Andrelon en Resdan.

Een anti roos shampoo met seleensulfide

De stof seleensulfide werkt ongeveer hetzelfde als de stof zinkpyrithion. Dit bestanddeel remt niet alleen de groei van de schimmel die roos veroorzaakt, maar remt bovendien de productie van talg. Ook bij het gebruik van shampoo met seleensulfide duurt het ongeveer twee weken voor je roos vermindert. Na ongeveer zes weken profiteer je van het beste resultaat.

Er zijn diverse shampoos met het bestanddeel seleensulfide. Dit zijn onder andere shampoos van het merk L’Oreal en het merk Selsun.

Een anti roos shampoo met salicylzuur

Tot slot kun je er ook voor kiezen een shampoo met het bestanddeel salicylzuur te kopen. Deze stof weekt de bovenste laag van de hoofdhuid los. Dit is de roos die al op de hoofdhuid aanwezig is. Hierdoor verdwijnen de huidschilfers direct. Daar komt nog bij dat door het verdwijnen van de bovenste huidlaag, de gezonde groei van de hoofdhuid bevorderd wordt. In feite zorgt salicylzuur er dus voor dat de ongezonde hoofdhuid verdwijnt, zodat er ruimte is voor de ontwikkeling van een gezonde hoofdhuid.

Er zijn diverse merken die een anti roos shampoo met salicylzuur verkopen. Dit zijn onder andere de merken Resdan en Alpecin.

Hoe gebruik je anti roos shampoo?

In feite gebruik je anti roos shampoo hetzelfde als de shampoo waar je je haar altijd mee wast. Je maakt je haar nat onder de douche, je doet er een beetje shampoo in en je verdeelt de anti roos shampoo over je hoofd. Masseer de shampoo goed in met je vingers en als dit gebeurd is, spoel je de shampoo weer uit. Eventueel herhaal je het wassen nog eens, zodat je de roos echt goed aan kunt pakken. Heb je ernstige hoofdroos, dan raden wij je aan je haar de eerste keer in ieder geval twee keer te wassen met de anti roos shampoo. Hierna kun je zelf bepalen of het twee keer wassen wel of niet nodig is. 

Je gebruikt anti roos shampoo altijd voor langere tijd, voor het beste resultaat. Na één keer wassen is de roos nog niet verdwenen. Is je roos eenmaal weg, dan raden wij je aan de anti roos shampoo te blijven gebruiken. Deze shampoo zorgt er namelijk ook voor dat de roos niet terug kan komen. Gebruik de shampoo in ieder geval zes weken om tot het beste resultaat te komen en als je wil voorkomen dat de roos terug komt, blijf je de anti roos shampoo gewoon gebruiken.

Tip: check de gebruiksaanwijzing van een anti roos shampoo en je weet precies hoe je deze shampoo moet gebruiken. Sommige shampoos moet je in laten trekken, andere shampoos mag je direct uitspoelen. Door de gebruiksaanwijzing van een anti roos shampoo te lezen voor je deze gebruikt, weet je zeker dat je deze shampoo op de juiste manier kunt gebruiken. Dit is belangrijk, want zo profiteer je uiteindelijk van het beste eindresultaat.

Wat is de beste anti roos shampoo?

Er zijn vele verschillende shampoos tegen roos haar. Zo kun je Guhl shampoo kopen tegen roos, maar ook anti roos shampoo van de merken Andrelon, Resdan, Helene en Alpecin. Alle anti roos shampoos die je op deze pagina vindt, zijn van uitstekende kwaliteit. Dit betekent dat alle shampoos die wij verkopen, je helpen om jouw hoofdroos helemaal te laten verdwijnen. In feite maakt het dus niet uit welke anti roos shampoo je koopt. 

Vergelijk de producten op deze pagina met elkaar en je vindt vanzelf de beste anti roos shampoo, ofwel de anti roos shampoo die het beste bij jou past. Deze shampoo kun je eenvoudig en snel online bestellen. Wij zorgen ervoor dat je de shampoo zo snel mogelijk in huis hebt, zodat je direct kunt starten met je behandeling tegen hoofdroos. 

Shampoo tegen roos

Wij bieden een ruim assortiment anti-roos shampoos waarmee dit hoofdhuid probleem behandeld kan worden. Bij Haarcentrum.nl vind je de juiste Anti-Roos Shampoo voor elke vorm en gratie van roos:

  • shampoo tegen allergische- en nervositeitsroos
  • natuurlijke anti roos shampoo
  • shampoo tegen een jeukende hoofdhuid
  • anti roos shampoo speciaal voor mannen
  • een hoofdhuid kuur tegen roos
  • milde antiroos shampoo voor iedere dag

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over een anti roos shampoo in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als je een andere vraag hebt, bijvoorbeeld over het plaatsen van een bestelling, kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan voor je klaar en kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Toon filter

1 artikel(en)

1 artikel(en)