Pluizig Haar

Door de haarstructuur van krullen is iemand met krullend haar extra gevoelig voor pluizigheid.

De oorzaak van droog pluizig haar

Droog en pluizig haar is onhandelbaar en kan ontstaan door verschillende oorzaken. Bij vrouwen met krullend haar wordt het pluizige haar vaak veroorzaakt door de afwijkende haarstructuur van het krulhaar. Bekend is in ieder dat vrouwen met krullen veel gevoeliger zijn voor pluizigheid dan vrouwen met normaal haar. Een van de belangrijkste oorzaken van pluizig haar is het te vaak föhnen van het haar en het gebruik van een stijltang. Een andere reden van droog en pluizig haar is het regelmatig chemisch behandeld van het haar met een permanent, blondering of haarkleuring. Daarnaast kan er ook schade ontstaan door het overmatig gebruik van styling producten.

De beste behandelingsmethode is mede afhankelijk van jouw haartype. Door haarverzorgingsproducten te gebruiken die zijn afgestemd op jouw haartype kun je pluizig haar weer omtoveren tot handelbaar en glad haar zonder pluizen.

Producten tegen pluizig haar

Niet alleen mensen met krullend of overbehandeld haar hebben last van pluizig haar. Pluizend haar komt ook voor bij mensen met normaal, dun, dik of steil haar. Bij de behandeling van pluizend haar is het echter wel van belang rekening te houden met jouw haartype. We hebben hiervoor de producten om pluizig haar te temmen per haartype voor je opgesomd.

Normaal haar

Bij normaal haar kun je de pluizigheid het best temmen met een anti-pluisproduct (anti-frizz). Aan aantal van deze anti-frizz producten kunnen het haar bij gebruik van grote hoeveelheden echter verzwaren waardoor je haar een vettige look kan krijgen. Kijk dus bij de beschrijving van het haarproduct wat hier over wordt vermeld en gebruik niet te veel in één keer. Bij veel van deze anti-frizz producten is een klein druppeltje vaak al voldoende. Wrijf de druppel uit over je handpalmen en breng het alleen op de meest pluizige zones aan. Door het product aan te brengen op nat haar zal het zich beter verdelen over de pluizige zones met droge haarpunten. Föhn je haar hierna droog (liefst niet met te hete lucht) en sluit altijd af met koude lucht waardoor de haarschubben zich weer kunnen sluiten. Probeer ook eens je haar gewoon in de buitenlucht te laten drogen.

Droog haar

Droog haar is door de beschadigde haarstructuur vaak extra kwetsbaar. Bij droog haar heb je dus eerder last van haarbreuk en gespleten haarpunten. Om droog, pluizend en onhandelbaar haar onder controle te krijgen, zal je dus moeten hydrateren. Kies hiervoor bij het wassen van droog haar voor een milde shampoo gevolgd door een goede conditioner. Gebruik ook regelmatig een verzorgend haarmasker voor extra hydratatie. Tip: door je haar na het aanbrengen van het haarmasker in een handdoek te wikkelen zal de warmte de werking van het haarmasker versterken. Overigens zijn er ook maskers die je de hele nacht kan laten intrekken.

Gebleekt of gekleurd haar

Is je haar chemisch behandeld door een permanent, haarkleuring of blondering? Het is dan zeer waarschijnlijk dat de pluizigheid is veroorzaakt door die chemische behandelingen. Probeer je haar dan eerst te voeden met een masker of conditioner. Style je haar zoals je dat gewend bent en breng de finishing touch aan met een gel of lichte pomade.

Natuurlijke krullen

Door de structuur van krullend haar is iemand met krullen extra gevoelig voor pluizigheid. Omdat pommades een lage hoeveelheid olie bevatten en je haar niet al te sterk fixeren is een pommade ideaal voor pluizige krullen. Gebruik hiervoor een beetje pommade en wrijf het door je handen. Om het makkelijker te verspreiden kun je het een beetje verdunnen met water. Verdeel het daarna losjes door je haar. Die dit vooral bij de lengte en uiteinde van je haar en gebruik het product niet bij de haaraanzet. Kam je haar nadat het droog is door met een kam met grote tanden. Zoals er verschillende haartype zijn is ook niet al het krullend haar gelijk. Is je haar na het gebruik van een pommades te zwaar? Probeer dan een lichtere pommade of gel.

Fijn haar

Bij fijn haar kun je de pluizigheid net zoals bij normaal haar wegwerken met smoothing producten. Aangezien de meeste wat zwaar zijn zorgen deze er vaak voor dat je haar plat valt. Hier zit je bij fijn haar uiteraard juist niet op te wachten waarom je het best producten op basis van water (die lichter zijn) kunt gebruiken.

Bekijk hier onze producten die pluizig haar kunnen voorkomen