Pluizig haar? Hier de tips om de pluis te verminderen

Pluizig haar, de meeste kennen het wel. De ene heeft hier het hele jaar last van en de ander alleen in de herfst en winter. Maar waarom wordt je haar zo pluizig? Je haar is pluizig omdat je haar uitgedroogd is. Waarschijnlijk komt je haar vocht te kort, waardoor het afbreekt en gaat pluizen. Sommige mensen hebben genetisch erg droog en pluizig haar. Er wordt dan te weinig talg aangemaakt die je haarschubben gesloten houden. Wat nu te doen tegen pluizig haar? Hieronder vind je alle tips om je mooie lokken in toom te houden.

Pluizig haar? Hier de tips om de pluis te verminderen

Skip de föhn vaker

Soms heb je de föhn nodig om voor de dag te komen. Maar het zorgt wel voor ongewenst pluizig haar. Probeer je haar vaker aan de lucht te laten drogen. Als je echt de föhn moet gebruiken, doe dit dan op de koudste stand en minimaal 10 centimeter van je haar.

Olijfolie tegen de pluis

Iets wat je zeker in huis hebt, is olijfolie. Dit huismiddel doet wonderen voor je droge en pluizige haar. Voordat je gaat douchen doe je vier of vijf lepels olijfolie in een bakje en deze verwarm je in de magnetron. Wrijf de olie door je haar en spoel het daarna uit onder de douche. Was je haar zoals je dat altijd doet en je zult zien dat je pluis minder is geworden. Eén behandeling per week is genoeg!

Lees hier meer over verschillende haarmaskers en het aanbrengen.

Kokosolie redt je haar

Je hoeft je geld niet uit te geven aan dure crèmes die vaak weinig voor je haar doen. Gebruik na het douchen een klein beetje kokosolie in je haar. Je haar wordt er niet alleen superzacht van, maar het temt de pluis ook nog eens.

Heb je de juiste kam?

Gebruik een kam met tanden die ver uit elkaar staan. Een kam met tanden dicht op elkaar zorgt ervoor dat je je haren uit elkaar trekt. Hierdoor breken ze en krijg je pluizig haar.

Bekijk hier welke borstel het beste bij jouw haartype past

Je dieet heeft invloed op je haar

Je leest het goed. Je eetpatroon heeft invloed op je haar. Door het eten van gezonde vetten zoals zalm en avocado krijgt je haar van binnenuit een boost.

Weten welke voedingsstoffen je nodig hebt voor gezond haar? Bekijk het hier

Was je haar niet te vaak

Het hoofdingrediënt van een shampoo maakt je haar goed schoon, maar bij dagelijks gebruik droogt het je haren enorm uit. En droog haar breekt af en wordt dus pluizig. Als je elke dag je haren wilt wassen, moet je misschien switchen naar een natuurlijke shampoo die je haar niet uitdroogt.

Je haren drogen met een handdoek

Je haren droog maken en vooral wrijven is niet goed voor je haar. Je kan het beste een katoenen shirt gebruiken en je haren uitknijpen. Dit zorgt voor minder pluis.

Als je deze tips volgt, wordt je pluizige haar gegarandeerd minder pluizig.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens